APA….REGLAREA HIDRICA A ORGANISMULUI

 

Apa este esentiala in toate fazele de crestere a corpului,plecand de la faza intrauterina pana la faze finala in care ajungem la nivelul maxim de crestere in inaltime si in greutate.Hormonul cresterii si histamina regularizeaza absorbtia de apa.Cu inaintarea in varsta se pierde capacitatea de concentrare si secretare a hormonului cresterii,si in mod gradual  depindem doar de histamina pentru a regla absorbtia de apa.

Histamina ne obliga sa bem apa,insa daca in schimb bem cafea,ceai,bauturi carbogazoase sau bauturi alcolice,in mod gradual dezhidratam corpul.Acum,daca bem apa,un model de durata de viata ar putea fi pana la 150 de ani,in baza a cat de constienti suntem de nivelul hidric  al corpului si de compozitia materialelor pe care le consumam.

Cu alte cuvinte,o buna alimentatie si o buna hidratare sunt esentiale pentru o viata lunga.Disparitia hormonului cresterii este produsa de deficitul de triptofano(aminoacid bazic in sinteza proteica) si serotonina(neurotransmitator excitator). Hormonul cresterii este sub controlul triptofanului si a serotoninei in creier,deci tendinta este sa-l pierdem, este secundar nivelului de serotonina in creier.Cand corpul este hidratat,gradual,productia hormonului cresterii se ridica.

Raportul de apa din interiorul unei celule si apa din exteriorul ei ,intre varstele de la 20 de ani la 70 de ani se schimba(1,1 LA 0,8),cu alte cuvinte este mult mai putina apa in interiorul celulelor.

Celulele,ce inainte aveau forma unei „suzine”,daca nu beti apa si nu permiteti apei sa penetreze in membranele celulare,se transforma incet incet in prune uscate,si acesta este un stat bolnavicios,ce va da nastere bolilor.

In realitate,nu exista boli,sunt consecinte ale dezhidratari.Daca recunoastem ca aceste consecinte se pot limita multumita apei,bolile nu vor mai exista.Si nu o sa mai existe sistemul care alimenteaza bolile,impreuna cu multi medici si cu industria farmaceutica.

Un gând despre „APA….REGLAREA HIDRICA A ORGANISMULUI”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s