SAREA:ESENTIALA PENTRU VIATA SI SANATATE

In acest articol o sa vorbim despre sare si despre importanta ei in organism,contrar la ceea ce se publicizeaza in media si anume ;consumul de sare dauneaza sanatati!;nimic mai gresit;O SA VA EXPLIC SI DE CE….

Sarea este importanta pentru ca extrage si elimina acizi.Sodiul intra in celula,un ion de hidrogen iese.Drep urmare,sarea este esentiala pentru echilibrarea aciditati celulei.In acest fel,corpul devine alcalin,pentru ca sarea extrage ionul de hidrogen si dupa ionul este transportat in rinichi si eliminat cu urina,daca apa este suficienta.Sarea este importanta in reglarea glicemiei,si este esentiala pentru producereaa de hidroelectricitate.Sarea este importanta pentru a preveni catarul,este deasemenea un puternic antistaminic natural.Previne crampele.Oasele au nevoie de sare pentru a avea o structura plina:de fapt 27% din rezervele saline  din corp se regasesc in forma cristalizata, in structura osoasa,in diafisa osului. Sunt dietele cu continut redus de sare care de fapt provoaca osteoporoza,si nu lipsa de calciu.Cand nu exista apa si sare,nu numai ca nu mai este absorbit calciul dar este si eliminat.

Comunicarea dintre celulele nervoase depinde de sare.Absorbtia mancarii depinde de activitatea sodiu-potasiu.Astmul sau fibroza cistica sunt boli care gasesc beneficii in consumul de sare si de apa.Si apoi,cu toti am vazut vastnici cu probleme de incontinenta:nu au control asupra vezicii.Aceasta este o problema de deficit salin.Sarea e necesara pentru a consolida musculatura neteda,iar cand nu exista cantitatea necesara de sare,muschi netezi  isi pierd integritatea.

Aceasta este o testimonianta a doctorului E. Reed:„Am probleme de incontinenta,si am si luat cu mine haine de schimb pentru ca eram sigura ca o sa-mi trebuiasca.Am ajunns aici si hainele mele sunt perfecte.Eram convinsa ca era bine sa elimin sarea:cea mai mare greseala. 

A avut aceasta problema ani la rand, pana cand s-a informat,asa cum o faceti si voi,si a inteles ca trebuie sa reintegreze sarea in dieta sa.Pe parcursul a trei,patru zile, incontinenza nu mai exista.

Ceea ce trebuie sa intelegem cu toti este ca organismul uman este alcatuit din apa si sare.Sunt doua substante extrem de importante pentru bunastarea noastra si folosite in cantitatile idonee, ofera organismului perfectiunea de care are nevoie.

Si nu uitati:O informatie corecta creeaza o societate sanatoasa!Va astept si la urmatorul articol….

Un gând despre „SAREA:ESENTIALA PENTRU VIATA SI SANATATE”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s